Gå till innehåll

Billigare lån ger dig mer pengar till annat

Baka ihop lånAtt låna pengar kostar ju som bekant även pengar. Olika lån innebär olika nivå på ränta och i slutänden storleken på dina räntekostnader. Om man har många eller stora lån spridda på fler banker kan man spara mycket pengar på att göra en ordentlig översyn av läget. Det kan ju t.ex. vara så att du sitter med ett förhållandevis litet bostadslån om du inte lånade så mycket till din nuvande bostad, eller så har din bostad stigit kraftigt i värde under senare år. Då kan det vara läge att se om det går att baka ihop eventuella småkrediter i ett och samma huslån.

Det är ju nämligen så att generellt sett har småkrediter av typen blancolån en betydligt högre ränta än vanliga bolån, av typen hypotekslån. Det kan skilja så mycket som 5-10 procent mellan räntan på huslånet och övriga blancolån som du kanske samlat på dig.

Börja med att kolla upp det aktuella marknadsvärdet på din bostad. Då har du det svart på vitt när du går till banken och ber om att få öka på belåningen av bostaden. Du behöver inte säga att du ska låna för att betala av andra lån, men det brukar inte heller vara några problem för banken så länge din säkerhet räcker till. När du väl fått låna mer på din bostad börjar du betala av din dyra blancolån. Betala av alla på en gång så att du inte får för dig att sätta sprätt på pengarna du nyss lånat. Du ökade ju trots allt på bostadslånet för tt betala av dyrare lån och på så sätt få mer pengar kvar på kontot varje månad.

Detta förfarande brukar man kalla att baka ihop lån, men i själva verket ökar man på ett lån och får loss pengar man kan betala av de andra lånen med.

För mer info om lån och olika banker - Besök lånapengar365.com