Gå till innehåll

Med bil, buss eller tåg över Öresundsbron

ÖresundTack vare bron över Öresund har det blivit betydligt lättare att ta sig över till Danmark. Det har resulterat i flera pendlare de senaste åren och för den som planerar att pendla över Öresundsbron så kan det lätt bli dyrt om man inte köper sig ett månadskort. En enkel resa över sundet kostar 375 kronor. Dock kan man få ner priset rejält om man köper ett månadskort istället. Vill man pendla med bil kan man köpa ett bropass som finns att köpa på Øresundsbrons webbplats. Vill man istället pendla med kollektivtrafiken så kan man vända sig till Skånetrafiken som erbjuder månadskort för runt 2000 kronor per månad, lite beroende på var ifrån man pendlar. Passet heter Jojo och finns i två olika varianter Jojo Period och Jojo Resekassa.

För den som reser mycket på grund av jobb kan ett reseavdrag vara intressant. Reseavdraget är aktuellt så länge det är du själv som står för resekostnaderna. Beloppet baseras på antal arbetsdagar och hur långt du pendlar.

Det går även att ta sig över Öresund med färja. Från Helsingborg går det färjor till Helsingör var 20:e minut, det brukar inte vara några problem att få en plats på vardagar men det kan vara en idé att boka plats under speciella helgdagar.