Gå till innehåll

Jämföra kattförsäkringar

Med tanke på att djurens sjukvård inte finansieras av skattepengar så kan det bli riktigt dyrt att ta sin katt till veterinären om man inte har en försäkring. Därför rekommenderas det att teckna en djurförsäkring så att man slipper spara pengar för en oförutsedd olycka. Dessutom slipper man ta ställning för om man ska ge sitt djur vård eller inte.

När man väljer försäkringsbolag finns det flera aspekter att ta hänsyn till. Förutom att priset oftast har en betydande roll så bör man också se till att läsa i genom avtalet noggrant för att försäkra sig om att det inte finns några dolda avgifter eller liknande.

kattDessutom är det viktigt att läsa igenom vad försäkringen täcker och när den börjar gälla. Vissa försäkringsbolag täcker inte kostnader för sjukdomar som uppkommit innan försäkringen tecknades. Andra har karens från den dagen försäkringen tecknades vilket innebär att man inte är försäkrad de första dagarna. Vissa försäkringsbolag har också olika kostnader beroende på hur gammal din katt är.

Som du ser är det viktigt att läsa på och skapa sig en uppfattning om vad som är viktigt för just dig och din katt för att sedan välja den försäkringen som passar just er bäst. Väljer man första bästa så är risken stor att man kunde hittat en bättre.

Om man redan har en kattförsäkring så bör man ändå ta sig tid att jämföra den med andra kattförsäkringar för att försäkra sig om att den är den bästa försäkringen. Annars kan man antingen använda det som argument när man försöker pruta ner priset för den eller helt enkelt byta försäkringsbolag.