Gå till innehåll

Låna pengar utan kreditupplysning

Sedan ett par år tillbaka är det lag på att alla kreditgivare ska göra en kreditupplysning på de personer som ansöker om lån. Men med det sagt så betyder inte det att man kan låna pengar med betalningsanmärkningar eller skulder. Kreditgivarna kan fortfarande välja att godkänna låntagaren.

Men trots det så är det många kreditgivare som ser en betalningsanmärkning eller obetald skuld som en stark signal på att man inte är kreditvänlig. Därför gäller det att läsa på och göra en ordentlig research innan man lånar pengarna . Detta gäller främst om man ska låna större belopp.

kreditupplysning vid lånÄven om lån utan kreditupplysning inte finns längre så kan man optimera sina förutsättningar för att få ett så bra låneerbjudande som möjligt. Dels så bör man se över sin ekonomi och se till att man har så lite obetalda skulder och anmärkningar som möjligt. En stabil inkomst ger också ett seriöst intryck till kreditgivaren. Allt som kan visa på att man har goda möjligheter att betala tillbaka lånet gör att man kan få ner räntesatsen. Det är nämligen så att vissa kreditgivare sätter en individuell ränta beroende på låntagarens ekonomi och framtida möjligheter att betala tillbaka lånet. Detta gäller främst för större belopp som till en bil eller bostad. Ska man låna mindre summor som så kallade smslån är detta inte lika viktigt då är det viktigare att se till att hitta det bästa lånevillkoret som passar just sin ekonomi bäst.