Gå till innehåll

När du behöver låna till kontantinsatsen

LägenhetÄr det så att du nu har bestämt dig för att ta ett lån för att finansiera ditt bostadsköp så vet du nog vid det här laget att det också krävs en kontantinsats i samband med köpet. Känner du inte till detta sedan tidigare kan du gå in på creddit.se under fliken kontantinsats och bostadslån för att läsa mer.

I samband med bostadsköp är det också vanligast att man väljer ett hypotekslån. Det gör man just för att det är det mest fördelaktiga lånet vid ett bostadsköp. Vid just hypotekslån finns det då en över gräns som för närvarande ligger på 85% av bostadens värde. De resterande 15% är den kontantinsats vi berättar om.

Är det så att du som köpare inte har råd att lägga ut de här 15 procenten så går det då att ta ett lån även till kontantinsatsen. Detta lån sköts då separat från hypotekslånet som ska användas för den huvudsakliga finansieringen av bostaden. Som med många andra lån finns här flertalet olika banker där både villkor och räntor skiljer mer eller mindre. För att det ska bli lättare att få en översikt om vad som finns kan du gå in på creddit.se för att se jämförelsen under fliken kontantinsats.